Så du rengör din mikrovågsugn ofta, men med tiden har dörren blivit mindre och mindre genomskinlig och insidan  har blivit suddigt? Oavsett hur mycket du skrubbar med en svamp och tvål, verkar inte dörren bli renare. Du brukade se tydligt igenom den när du värmde mat men nu ser det lite dimmigt ut?

Tänk på att aldrig använda den hårda sidan av tvättsvampen på genomskinliga ytor, eftersom det kan orsaka repor i plasten/glaset på dörrfönstret. Om såna repor ha uppstått så betyder det inte att luckan är smutsig och det kan komma till att krävas lite mer än en rengöring. I detta fall bör du kontakta tillverkaren eller återförsäljaren av mikrovågsugnen.

Hursomhelst, om det bara är smuts så kan du åtgärda problemet med enkla naturliga produkter du troligtvis redan finner hemma!

Du behöver:

 • 1 Citron
 • 1 kopp
 • 1 diskborste
 • 1 disktrasa
 • Hushållspapper
 • Fönsterputs
 • Bakpulver (även kallat “matsoda”, “natriumbikarbonat” eller “bikarbonat”)

Instruktioner

 1. Skär citronerna i halvor och pressa saften från båda citronhalvorna i koppen. Tillsätt vatten i koppen så att den är lagom full och lägg den i mikrovågsugnen. Sätt på mikrovågsugnen och värm citronvattnet tills det kokar. Låt mikrovågsugnen stängd med den varma citron och vatten blandningen inuti tills vattnet kyler ner. 
 2. Öppna mikrovågsugnen och använd diskborsten för att skrubba inuti mikrovågsugnen. Lossa eventuell torkad mat med borsten, se till att du kommer in i alla hörn och kanter med borsten. Var särskilt uppmärksam på gångjärnen och få bort alla smulor och matrester från dessa områden.
 3. Använd en fuktad pappershandduk för att torka in mikrovågsugnsdörrens insida.
 4. Spruta lite fönsterputs på utsidan dörren, inklusive handtaget. Torka av fönsterputsen med hushållspapper tills utsidan av mikrovågsugnsdörren skiner.
 5. Använd diskborsten för att rengöra runt alla dörrkanter. Se till att du tar bort eventuella skräp från dörröppningen som kan hålla ugnsdörren från att förseglas ordentligt.
 6. Blanda 1 kopp varmt vatten och 1 msk. bakpulver för att göra en rengöringslösning för att ta bort envisa fläckar. Mätta hushållspapper med lösningen och skrubba bort fläckar som är svåra att avlägsnas från insidan eller utsidan av dörren. Skölj bort lösningen med rent vatten på en disktrasa och torka med torrt hushållspapper.

Nu borde din mikrovågsugn vara i topp skick igen!

Om du bor i Stockholm och tycker det verkar krångligt eller hellre låter ett proffs sköta jobbet medans du tar hand om dig själv, så kan du alltid kontakta oss för en storstädning. Eftersom vi är Stockholms mest omtyckta experter inom städhjälp och storstädning så kan vi garantera topp-resultat och en skinande bostad som du kommer vara stolt över att visa upp på Instagram. Tagga gärna vårat Instagram Konto @enrenarevardag om du lägger upp såna bilder :)

Lycka till!


Boka städning!

Artikel Postad: 27:e Maj 2019

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

Ta emot hösten i ett rent hem!

Ta emot hösten i ett rent hem!

Nu är hösten här. Då vill vi Stockholmare spendera mer mystid inomhus, och ha det rent och städat hemma.

Konmari metoden

Konmari metoden

KonMarimetoden™ gör stor succé i Sverige. Men vad handlar den om och varför tar så många stockholmare åt sig av den?

Sommartider på En Renare Vardag

Sommartider på En Renare Vardag

Vi på En Renare Vardag önskar alla våra kunder en riktigt härlig sommar

Säg hej till våran nya Social Media Expert!

Säg hej till våran nya Social Media Expert!

Marknaden för städning ändras och vi på En Renare Vardag håller oss i framkanten; nu har vi anställt en expert i sociala medier.

Dags för Fönsterputs!

Dags för Fönsterputs!

Solen tittar ut över Stockholm och skiner in i vardagsrummet. Visst hade det varit mysigt om det inte var för alla fläckar på fönstret?

Hur hittar du motivation till att städa?

Hur hittar du motivation till att städa?

Vi hjälper dig att komma igång med städningen i hemmet och hitta motivation efter en semester eller sjukdom.
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se