Oavsett vilken typ av färg du har på dina väggar, oavsett om det är oljebaserad eller vattenbaserad färg, är det enda sättet att återställa och förlänga livslängden för ditt målarjobb att rengöra målade väggar. Hur kan du göra det? Här är 8 enkla sätt att hjälpa dig med din rengöringsuppgift.

1. Damma av dina väggar.

Du kanske inte ser dammet, men det är där. Ibland är detta det enda du behöver göra för att återställa målarens jobb till sitt ursprungliga skick. Du kan använda elektrostatiska dammservetter eller en mjuk borste för att ta bort damm, spindelnät och löst smuts. Eftersom damm blandat med vatten eller rengöringslösningar kommer att lämna märken på dina väggar, vilket gör din rengöringsuppgift mycket svårare, är det nödvändigt att damma av dina väggar innan du tänker tvätta dem.

2. Få bort fingeravtryck.

Att få bort fingeravtryck kan vara svårt. För att få bort dessa från dina väggar, använd ett mildt rengöringsmedel och en mjuk dyna. Undvik skrapsidan av tvättsvampen. För fingeravtryck som inte kommer av, applicera en blandning gjord av en 4.5 liter vatten och 1dl. bakpullver eller 3dl. ammoniak och 1,5dl. vinäger.

3. Eliminera fett- och oljefläckar.

Vanligtvis är fett- och oljefläckar svåra att få bort, men inte omöjliga. Knepet för att bli av med dessa typer av fläckar är att hitta en rengöringsprodukt som kan lösa upp fettet. Det finns flera miljövänliga alternativ i din butik för livsmedel.

4. Bli av med mögel.

Mögel är en vanlig företeelse som kan eskalera till ett allvarligt hälsoproblem. Det är inte alltid lätt att få bort mögel, men lyckligtvis kan du förhindra framtida problem om du rengör målade väggar. Som med alla andra städningsuppgifter är det bäst att börja med en naturlig produkt. Blanda 3dl vinäger och 3dl borax med 4,5l vatten, applicera lösningen på de mögeldrabbade områdena och vänta ett par dagar för att se om mögel kommer tillbaka. Om det gör det, är det bäst att kontakta en specialist. Om du har vita väggar kan du försöka tvätta dina väggar med blekmedel och vatten, blandat i ett förhållande på 1: 3, eller välj någon av de mögelborttagningsprodukter som finns i hemförbättringsbutiker.

5. Ta bort vattenfläckar och ångmärken.

För att ta bort vattenfläckar, kombinera en 4.5l vatten, en matsked ammoniak, en fjärdedel av en 3dl vinäger och 1dl borax i en hink. Testa lösningen på en bit av väggen som inte är så synlig innan du använder den. Om färgen håller bra på testområdet så kan du applicera lösningen generöst på de färgade områdena.

6. Ta bort kritmärken.

När du rengör målade väggar är ett sätt att ta bort kritmärken att gnugga dem försiktigt med fuktig trasa med mildare rengöringsvätska eller alkohol.

7. Skölj.

Skölj väggarna med klart vatten efter att du har tvättat dom. Byt ut vattnet så ofta som nödvändigt för att undvika att smeta ut smuts.

8. Boka städhjälp av ett etablerat städföretag.

Det är normalt att känna oro eller vara osäker på hur en ska gå vidare med rengöring av vissa saker hemma. Faktum är att just när det gäller väggar så går det ibland inte att lösa på något att annat sätt än att anlita en målare. Därför är det säkraste sättet alltid att prata med en städspecialist. Vi på En Renare Vardag AB finner både glädje och stolthet i att styra upp hygienen hos våra kunder i Stockholm och tar oss därför gärna an uppdraget att få dina väggar skinande igen! Tveka inte och boka redan idag!

Bonustips och råd:

  • Damma dina väggar regelbundet för att förhindra smutsuppbyggnad.
  • Rengör fläckar så snart du observerar dem. Färska fläckar kan rengöras enklare och snabbare än äldre fläckar med enbart en fuktig svamp.
  • När du rengör målade väggar, arbeta i små områden och tvätta nerifrån och upp. För att undvika “tvättmärken”, se till att slutföra en hel vägg innan du tar en paus.
  • Använd aldrig frätande rengöringsmedel, den hårda sidan av svampen eller borstar för att rengöra dina väggar, eftersom dessa kan repa ytan.
  • Tänk på att använda halvglans- eller glansfärger för framtida målningsprojekt; dom är lättare att rengöra än matta ytor.

Boka städning!

Artikel Postad den 9:e September 2019 av:

Lucky

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

Skinande sol, skinande fönster

Skinande sol, skinande fönster

Nu är solen här, låt ljuset komma in och njut av den vackra himmelen.

5 knep för att städa bort djurhår

5 knep för att städa bort djurhår

Om du har husdjur i hemmet, så vet du hur svårt det kan vara att få bort hår som fäller från deras päls. Vår Pomeranian, Lucky, ger dig 5 tips!

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Tack för att du litar på våra drakoniska åtgärder, utbildade personal och våra nogranna rutiner!

50% för sjuksköterskor och läkare

50% för sjuksköterskor och läkare

Vi stöttar sjuksköterskor och läkare genom att erbjuda dom 50% Rabatt på hemstädning under April.

Arkiv

Här hittar du alla artiklar, tips och erbjudanden som vi publicerat på våran webbplats
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se

Sommarstängt hela Juli

Vi kan inte ta emot nya bokningar eller ändra på befintliga bokningar under hela Juli månad. Vi hoppas ni har förståelse för detta och önksar alla våra kunder en riktigt trevlig sommar!