1. Använd anständiga rengöringsmaterial. Att försöka rengöra badkaret med en gammal sönderfallande svamp och ett allt-i-allo rengöringsmedel är mycket mer tidskrävande och frustrerande än att bara använda bakpulver / Ajax och en ny svamp. Det är mindre troligt att du någonsin torkar av diskhon om alla dina kökstrasor är i en mögelhög under diskbänken. Använd en rediga verktyg istället för att bara virvla om dammet i rummet med en trasa.
  2. För att minska röran: gå igenom dina saker, plocka upp sakerna som du inte använder så ofta och lägg dem i en stor plastbehållare. Sätt behållaren någonstans ur vägen, som i ditt garage eller på baksidan av en garderob, och ställ in en kalenderhändelse för ett år från och med nu. När det året är slut, donera allt du aldrig tog ut ur platsbehållaren. Om du inte behövde det det senaste året, finns det troligtvis ingen anledning att du ska ha det (med några få undantag, som t.ex. brandsläckare, så klart :) ).
  3. Rengör i etapper, inte rum efter rum, särskilt om du har bråttom för att besökare är på väg. Börja med att gå igenom och kasta ut allt som är tydligt skräp, först få kan du börja fundera över att rensa bänkskivor / skrivbord / etc, sedan dammsuga, etc. Det är inte bra med glittrande skinande fönster om det fortfarande är leriga fotavtryck på golvet när gästerna kommer.
  4. Skaffa en hållare för din kökssvamp. Det kommer att hålla din diskbänk från att hela tiden se lite sunkig ut, och din svamp kommer inte att sitta och mögla i gammalt vatten. Använd inte diskhon som en sopkorg, det är inte det den är till för. Den kommer att bli skadad, och det kommer sluta med att ditt kök luktar som rutten mat.
  5. Om du inte har rengjort på ett tag luktar din lya förmodligen unket. Ja, även om just du inte märker det, är det förmodligen bara för att du har vant dig vid det. När du städar, öppna några fönster och koka en gryta med vatten med lite kryddor i (kanelstänger och något slags citrusfrukter är bra) för att bli av med stanken.
  6. Lägg en öppen låda med bakpulver i kylen. Det tar upp lukter från gammal mat, kom bara ihåg att byta ut det när du städar ut ditt kylskåp.

Men den enklaste fixen är så klart att anlita oss! På så sätt har du tid med annat. Om du ändå intresserar dig för dessa tips är det kanske dags för en Storstädning hos dig?


Boka städning!

Artikel Postad den 22:a November 2019 av:

Lucky

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

50% för sjuksköterskor och läkare

50% för sjuksköterskor och läkare

Vi stöttar sjuksköterskor och läkare genom att erbjuda dom 50% Rabatt på hemstädning under April.

20% på första hemstädningen!

20% på första hemstädningen!

Hemstädning har aldrig varit så tillgängligt! Unna dig lite vardagslyx med En Renare Vardag!

Skura och rengöra golv

Skura och rengöra golv

Att rengöra golv kan kännas som en enkel uppgift, och det är den om du har kunskap och erfarenhet. Det känns ofta som att det räcker att vispa runt lite längs golven. Men med dom här enkla riktlinjerna kommer du att bli riktigt proffs på städning av golv!

Halva priset på hemstädning

Halva priset på hemstädning

Passa på att ta del av årets sista RUT-avdrag om du bor i Stockholm! Missa inte denna unika chans att få ett skinnande hem för billig slant!

Arkiv

Här hittar du alla artiklar, tips och erbjudanden som vi publicerat på våran webbplats
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se