Att optimera ergonomin i ditt hem kommer göra det lättare för dig att hålla rent! Även om du har städhjälp: du kan sänka tiden det tar att städa hos dig, och därför även sänka kostnaderna. Här kommer våra 6 tips för att göra det sä lättstädat som möjligt där hemma.

Håll din inredning minimal

Det här är svårt, och det är inte många människor nöjer sig med att leva i en minimalistisk miljö. Men att ha mindre saker hemma underlättar städningen enormt, det säger sig själv. Det kan dock vara värt att fundera lite extra när det är dags att köpa möbler: behövs dom verkligen? Oavsett ska du se till att rensa regelbundet på saker som du inte behöver. För att göra detta på ett effektivt och glädjefyllt sätt så rekommenderar vi Konmari metoden.

Skydda sina saker från dam

När saker och prylar ligger framme en längre stund så täcks dom av damm. Dam som lagras innebär att varje gång ett korsdrag susar förbi så flyger mer damm runt. Att förse dig med förvaring som går att stänga kan underlätta rejält. Skaffa gärna skåp där du kan stänga in dina saker. I skåpet kan det också bildas dam, därför är det en bra idé att sortera in lösa saker i lådor med lock.

Gör det lätt att dammsuga

Under soffan, sängen eller skåpet är det väl ingen som tittar? Nä, vanligen är det inte det. Men det lagras en himla massa smuts där under, som kan vara svårt att få bort om det är för trångt för att nå med dammsugaren. Här finns två möjligheter: 

  1. Fixa möbler som går ända ner i golvet och täcker hela sin yta.
  2. Fixa möbler med ben långa nog att rymma dammsugare och mopp.

Men det finns även utrymme på ovansidan. Där tittar sällan folk, men dammet lagras snabbt upp där. Om du till exempel köper skåp som går hela vägen från govl till tak så slipper du damma av på ovansidan.

Välj färg och yta på dina möbler och inredning.

På vita möbler syns dam mycket mindre än på svarta. Men på svarta möbler syns fingermärken mycket mindre. Här får du avgöra lite själv utifrån vilken typ av person du är. Om det lätt blir dammigt hos dig kanske du ska ha ljusa möbler, men om du har ett jobb där dina händer ofta blir smutsiga så kanske du ska ha svarta möbler?

Gällande färg kan detta även appliceras om du köper nya golv. Tänk då att smuts inte syns lika mycket på flerfärgade golv. När hela golvet är en ända färg blir fläckarna mycket synligare. 

Tänk på att släta ytor gör det lättare att rengöra, men på släta ytor syns även fingeravtryck mer. Här krävs en bedömning av vad som passar dig bäst. 

Att kunna ta av klädseln från möblerna är ett stort plus. Då kan du enkelt och regelbundet tvätt ytan på dina möbler.

Lägg ner och häng upp

Se till att du har utrymmen där du kan placera allt som du plockar upp när du städar. Använd till exempel en korg som du kan lägga ner alla lösa saker som ligger omkring och hänga upp på en krok. På så vis kan du fokusera på rengöringen utan att behöva lägga så mycket tid på att ställa tillbaka allting först. När du är klar med städningen kan du ta korgen och gå en runda för att ställa tillbaka allt där det är tänkt att det ska stå.

Tänk på att väggen också är en förvaringsyta, hyllor, förvaringsmöbler, bänkar.

Mattor

Mattor ses ofta som dekorativa men dom har även en funktion. En hallmatta hindrar till exempel allt smuts som kommer från utomhus från  spridas vidare in i bostaden. Välj gärna en matta i flera lite mörkare färger och som är lätt att rengöra.


Boka städning!

Artikel Postad den 16:e Oktober 2019 av:

Lucky

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

Skinande sol, skinande fönster

Skinande sol, skinande fönster

Nu är solen här, låt ljuset komma in och njut av den vackra himmelen.

5 knep för att städa bort djurhår

5 knep för att städa bort djurhår

Om du har husdjur i hemmet, så vet du hur svårt det kan vara att få bort hår som fäller från deras päls. Vår Pomeranian, Lucky, ger dig 5 tips!

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Tack för att du litar på våra drakoniska åtgärder, utbildade personal och våra nogranna rutiner!

50% för sjuksköterskor och läkare

50% för sjuksköterskor och läkare

Vi stöttar sjuksköterskor och läkare genom att erbjuda dom 50% Rabatt på hemstädning under April.

Arkiv

Här hittar du alla artiklar, tips och erbjudanden som vi publicerat på våran webbplats
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se

Sommarstängt hela Juli

Vi kan inte ta emot nya bokningar eller ändra på befintliga bokningar under hela Juli månad. Vi hoppas ni har förståelse för detta och önksar alla våra kunder en riktigt trevlig sommar!