Det är svårt att komma tillbaka till vardagen när du har varit på semester och låtit hotellpersonal ta hand om städningen, eller varit sjuk och fortfarande återhämtar dig. Det första steget för att komma på banan igen är att förstå att det är okej att känna sig omotiverad! Men du måste fortfarande ta tag i städningen och därför kommer här några tips för att få igång rutinerna igen.

Fokusera på en enda yta i tre dagar.

Börja med att städa en enda yta. Inte en våning i huset, inte ett rum av det, inte en hel garderob eller ett skåp. Börja med en simple yta. Tänk inte på att städa resten av huset än, och känn dig heller inte skyldig för att du inte gör mer än så. Du gör i alla fall något och det är det första steget. Fokusera dina ansträngningar på denna yta. Röj undan den. Polera den från repor eller fläckar. Gör en grej av att rengöra den varje morgon och igen innan du går och lägger dig. Genom att rengöra en yta, kommer stöket på andra ytor bli synliga för dig igen. Snart, efter att ha återerövrat ett område och brytt dig om det, kommer du att märka hur resten av huset behöver städas. Du kommer börja känna dig motiverad att rengöra resten också!

Belöna dig själv!

Du har åtagit dig att städa ett område, och du behöll det rent på ett schema. Du förtjänar en belöning för din insats! Att belöna dig själv för positiva ansträngningar hjälper din hjärna att göra dessa ansträngningar värda att fortsätta med.

Utöka ditt fokus.

När du får tillbaka känslan av prestation, är det dags att börja ta tag i städningen  av resten av ditt hus. Det är viktigt att göra detta i små, hanterbara bitar.

Tror du att du är redo att ta itu med ett helt rum? Motstå den frestelsen! Det är för lätt att bli överväldigad och ge upp - och det skulle starta hela cykeln igen. I stället ställer du in en timer i 10 minuter och spenderar dem i ordentlig ansträngning. Upprepa samma 10-minuters insats i olika rum under några dagar, börja sedan arbeta i 20 minuter åt gången. I slutet av veckan kommer du att få ditt hus städning tillbaka under kontroll, och den känslan av kontroll är källa till mer motivation.

Upprepa…

Redo för mer? När du är tillbaka i svängen av saker, kan du börja expandera dina städningsansträngningar varje vecka tills du täcker hela huset. Ingen panik om det tar ett tag första gången! Det är okej att gå i din egen takt, se bara till att fortsätta. Du kan det här!

Bjud hem folk.

Visst känns tanken av att ha folk hemma lite pinsam när hemmet är ostädat? Motgiftet till den typen av skam är bekräftelse. Men haken är att du måste söka bekräftelsen själv. Så bjud hem människor för att ge dig själv lust att styra upp där hemma. Se sedan till att suga åt dig värmen av deras validering när dom berömmer ditt rena hem.

Anlita städhjälp!

Vi kan hjälpa dig på banan också. Om du bor i Stockholm, kan du låta oss göra en storstädning hos dig. Det kommer hjälpa dig hitta tillbaka till det rena och fina skicket din bostad var i innan du tappade stinget. Att komma hem till ett rent och fint hem är en oslagbar känsla. Och det är lättare att se var och när saker skräpas ner igen eller hamnar i oordning. Det sätter upp en tydlig och synlig standard för hur det borde vara. Dessutom får du tid över att ta hand om dig själv, göra saker som får dig att må bra.


Boka städning!

Artikel Postad den 21:a Maj 2019 av:

Lucky

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

Skinande sol, skinande fönster

Skinande sol, skinande fönster

Nu är solen här, låt ljuset komma in och njut av den vackra himmelen.

5 knep för att städa bort djurhår

5 knep för att städa bort djurhår

Om du har husdjur i hemmet, så vet du hur svårt det kan vara att få bort hår som fäller från deras päls. Vår Pomeranian, Lucky, ger dig 5 tips!

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Tack för att du litar på våra drakoniska åtgärder, utbildade personal och våra nogranna rutiner!

50% för sjuksköterskor och läkare

50% för sjuksköterskor och läkare

Vi stöttar sjuksköterskor och läkare genom att erbjuda dom 50% Rabatt på hemstädning under April.

Arkiv

Här hittar du alla artiklar, tips och erbjudanden som vi publicerat på våran webbplats
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se

Sommarstängt hela Juli

Vi kan inte ta emot nya bokningar eller ändra på befintliga bokningar under hela Juli månad. Vi hoppas ni har förståelse för detta och önksar alla våra kunder en riktigt trevlig sommar!