1. Skura golven regelbundet.

Se till att moppa åtminstone var fjärde dag. På detta vis försäkrar du dig om att golven inte är trivsamma för kryp och bakterier.

2. Tvätta alltid din mopp efter varje användning.

Skölj moppen ordentlig efter varje rengöring, för att ta bort all smuts och rester av rengöringsmedel. Rester av såpa kan skada din mopp och kvarbliven smuts kommer att smetas ut vid nästa användning.

3. Torka och förvara moppen ordentligt.

En mopp kan börja mögla om den är fuktig och en möglig mopp är en trasig mopp. Bevara den på en torr, fräsch och rumstempererad plats. Alltid med huvudet uppåt så att den inte samlar på sig massa smuts från golvet.

4. Byt ut gamla mopp huvuden.

Varje andra eller tredje månad ska du byta ut moppens huvud, beroende på hur ofta du använder den. Dina golv blir bara så rena som din mopp är.

5. Två hinkar är bättre än en.

För bästa resultat, använd 2 hinkar: en med såpa och en med bara vatten att skölja moppen med. Så fort en av hinkarna har för smutsigt vatten bör du  byta ut vattnet och såpan.

6. Rätt mopp för rätt golv.

Olika moppar är designade för olika syften. En klassisk mopp med snören funkar bäst på golv med lite textur. Svampmoppar är bäst på mjuka golv. Det kan vara bra att ha olika moppar hemma om du har olika golv i olika rum. Detta reducerar också korskontaminering av smuts från olika rum.

7. Undvik produkter som lovar för mycket!

Produkter som skriver att allt blir skinande är inte nödvändigtvis dom bästa. Om du är osäker på vilken produkt är bäst så kan du prata med en expert, eller kontakta oss, vi ger dig gladligen tips om vilka produkter vi tycker är bäst.

8. Hårda fläckar och djupare rengöring kräver professionell insats.

För riktigt ingrodd smuts är det alltid bäst att kontakta oss. Du kan säkert själv men risken att du orsakar skador är stor, därför är det alltid bäst att prata med en expert. För om du orsakar skador på dina golv så räcker inte längre moppen och då kan det bli väldigt dyrt.


Boka städning!

Artikel Postad den 13:e Januari 2020 av:

Lucky

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

Skinande sol, skinande fönster

Skinande sol, skinande fönster

Nu är solen här, låt ljuset komma in och njut av den vackra himmelen.

5 knep för att städa bort djurhår

5 knep för att städa bort djurhår

Om du har husdjur i hemmet, så vet du hur svårt det kan vara att få bort hår som fäller från deras päls. Vår Pomeranian, Lucky, ger dig 5 tips!

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Tack för att du litar på våra drakoniska åtgärder, utbildade personal och våra nogranna rutiner!

50% för sjuksköterskor och läkare

50% för sjuksköterskor och läkare

Vi stöttar sjuksköterskor och läkare genom att erbjuda dom 50% Rabatt på hemstädning under April.

Arkiv

Här hittar du alla artiklar, tips och erbjudanden som vi publicerat på våran webbplats
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se

Sommarstängt hela Juli

Vi kan inte ta emot nya bokningar eller ändra på befintliga bokningar under hela Juli månad. Vi hoppas ni har förståelse för detta och önksar alla våra kunder en riktigt trevlig sommar!