Vi som jobbar med städning kan verkligen bekräfta att strukturera sitt arbete är A och O när det kommer till dom flesta rengöringssysslorna. Att hitta en rutin kan kännas svårt, men om du sätter dig ner och antecknar vilka saker du vill ha gjorda med hemstädningen, och sedan utför listan punkt efter punkt så kommer du snabbt att falla in i din egen rutin och vänja dig.

Vi som är proffs på städhjälp kan ha en något högre standard på renhet än gemene man, men det är också därför våra kunder är så nöjda med oss. Men detta betyder inte att du inte kan sätta hög standard på hygien i ditt hem själv. Här kommer 5 tips till dig som vill uppa ditt städ-game hemma.

Innan du börjar: öppna fönster / persienner, sätt på lampor, sätt på lite musik och samla ihop dina rengöringsmedel.

  1. Börja alltid i ett rum. Bestäm dig till exempel för vardagsrummet. Samla all disk och sätt i köket. Kasta allt skräp. Ställ tillbaka allt där det är tänk att det ska stå, men bli inte distraherad av sakernas plats; om något i vardagsrummet tillhör i sovrummet, lägg det bara på golvet i sovrummet eller på sängen och återvänd sedan till vardagsrummet. Damma av från “fågel till fisk”: först högt, sedan lågt. Torka av allt med en dammtrasa. Dammsug i soffan, tvätta filtar om det behövs. Avsluta med att moppa golven. Tänk på att moppa dig ut ur rummet, så du slipper kliva i det blöta och moppa om.
  2. Välj nästa rum, t.ex. Sovrumet. Ta bort alla lakan från sängen och lägg dom i tvätten. Ta fram rena lakan och bädda sängen. Samla alla disk, kasta bort sopor, plocka upp kläder och lägg det där det hör hämma. Damma av, dammsug och sedan moppa golven.    
  3. Nu när du är igång ta ett steg vidare i städningen och gå sedan till Badrummet. Byt ut/tvätta handdukar. Töm papperskorgen. Kasta bort utgått / tomma flaskor. Damma av. Spraya gärna antibakteriell spray på handfat och toalett, låt sitta. Torka av spegeln. Tvätta handfat och toalett. Spraya badkar / dusch och låt sitta. Torka av och skrubba toaletten. Torka eller skölj av badkaret. Låt torka golven så du kan dammsuga och moppa sedan golven.    
  4. Slutligen köket. Heja! Nu är du nästan klar med en storstädning! Du kommer må så bra efter det här: Samla all smutsig disk i diskhon. Tvätta all smutsig disk (eller sätt i diskmaskin). Torka av diskbänken. Töm papperskorgen/sopkorgen. Ställ all disk i skåpen där de hör hemma. Spraya och torka av mikrovågsugnen, tvätta stekplattorna. Spraya och torka ugnen, rengör ugnen om det behövs. Torka av utanför kylskåpet. Rengör ut diskbänken med rengöringsmedel. Dammsug och moppa golv.
  5. Ett bra sätt att hålla riktigt hög hygien utan att behöva spendera flera timmar varje vecka är att rotera djuprengöring varje vecka. Till exempel, ena veckan görs alla fönster och persienner, nästa vecka städas kylskåpet, veckan därpå grundtvättas spisen, veckan efter rengöra under möblerna och vända på madrassen, organisera garderober osv…

I slutändan är det bara du som kan hitta den perfekta ordningen. Det är inte alltid lätt att sätta igång, men när du väl är igång kommer det gå som en dans! Speciellt om du har lite städmusik på!

Och glöm inte att vi finns här för dig! Vi sköter mer än gärna alla dina städärenden i Stockholm till bästa pris; från flyttstädning till hemstädning via fönsterputs. Så kan du spendera din fritid på något som du tycker är spännande! Städhjälp behöver inte vara så dyrt, speciellt inte om du bokar med En Renare Vardag AB!


Boka städning!

Artikel Postad den 13:e Maj 2019 av:

Lucky

Läs mer om våra tjänster

Vi har ett brett urval av tjänster för företag och privatpersoner

Reco Logotyp

Läs fler nyheter!

Skinande sol, skinande fönster

Skinande sol, skinande fönster

Nu är solen här, låt ljuset komma in och njut av den vackra himmelen.

5 knep för att städa bort djurhår

5 knep för att städa bort djurhår

Om du har husdjur i hemmet, så vet du hur svårt det kan vara att få bort hår som fäller från deras päls. Vår Pomeranian, Lucky, ger dig 5 tips!

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder

Tack för att du litar på våra drakoniska åtgärder, utbildade personal och våra nogranna rutiner!

50% för sjuksköterskor och läkare

50% för sjuksköterskor och läkare

Vi stöttar sjuksköterskor och läkare genom att erbjuda dom 50% Rabatt på hemstädning under April.

Arkiv

Här hittar du alla artiklar, tips och erbjudanden som vi publicerat på våran webbplats
08-660 55 55 | info@enrenarevardag.se

Sommarstängt hela Juli

Vi kan inte ta emot nya bokningar eller ändra på befintliga bokningar under hela Juli månad. Vi hoppas ni har förståelse för detta och önksar alla våra kunder en riktigt trevlig sommar!